goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Du är älskad

Ofta glömmer vi denna enkla men djupa sanning: Gud älskar oss! Han såg oss innan vi fanns till och visste vårt namn. Hans kärlek till oss har inget slut. Därför var han villig att betala det yttersta priset, sin egen älskade Son, för att rädda oss.

Idag vill han påminna oss om denna kärlek till oss alla. Vi får tacka och ta emot och leva inneslutna i hans kärlek.

Sef.3:17 ”Herren, din Gud, bor i dig, en hjälte som frälsar. Han gläder sig över dig med lust, han tiger stilla i sin kärlek, han fröjdas över dig med jubel.”

Jes.43:1 Men nu, så säger Herren, han som har skapat dig, Jakob, han som har danat dig, Israel: Frukta inte, ty jag har återlöst dig, jag har kallat dig vid namn, du är min.

Jes.44:2 Så säger Herren, han som skapade dig, han som formade dig redan i moderlivet och som hjälper dig: Frukta inte, du min tjänare Jakob, du Jesurun som jag har utvalt.

Ps.139:5 Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand.

5 Mos.31:8 ”Herren går själv framför dig och han skall vara med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig. Var inte rädd eller förfärad.”

Jer.31:3 Fjärran ifrån uppenbarade sig Herren för mig: ”Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbliva över dig.

Ef.1:3-5 Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader, som i Kristus har välsignat oss med all den himmelska världens andliga välsignelse, liksom han innan världens grund blev lagd har utvalt oss i honom för att vi skulle vara heliga och fläckfria inför honom. I sin kärlek har han genom Jesus Kristus förutbestämt att vi skulle tas upp som hans barn, enligt sin vilja och sitt beslut,

Ef.2:8-10 Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det, inte på grund av gärningar, för att ingen skall berömma sig. Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi skall vandra i dem.

Rom.8:1 Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.

Rom.8:31-32 Vad skall vi nu säga om detta? Är Gud för oss, vem kan då vara emot oss? Han som inte skonade sin egen Son utan utlämnade honom för oss alla, hur skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom?

Hebr.7:25 Därför kan han också helt och fullt frälsa dem som genom honom kommer till Gud, ty han lever alltid för att mana gott för dem.

Rom.33-35 Vem kan anklaga Guds utvalda? Gud är den som frikänner. Vem är den som fördömer? Kristus Jesus är den som har dött, ja, än mer, den som har blivit uppväckt och som sitter på Guds högra sida och ber för oss. Vem kan skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller hunger, nakenhet, fara eller svärd?

Rom.8:37-39 Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss. Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.

DU är ÄLSKAD!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

3 Kommentarer

 1. D Change november 19, 2023

  Great blog here! Also your web site loads up
  very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
  I wish my website loaded up as quickly as yours lol

 2. d-change.net november 19, 2023

  Have you ever thought about creating an ebook
  or guest authoring on other blogs? I have a blog based
  on the same ideas you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my visitors would enjoy your work.
  If you’re even remotely interested, feel free to shoot me
  an e-mail.

 3. iva payments december 12, 2023

  Hello! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my old room mate!

  He always kept chatting about this. I will forward this page to him.
  Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén