goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

lärA AV MISSLYCKANDE

Har du tänkt på att misslyckande kan vara en del av lärandet. Misslyckanden är normala delar av våra liv. Vi har alla upplevt misslyckanden. Men det betyder inte att det är slutet på vår historia. Det kan tjäna som visdom.

När vi misslyckas tar vi det som en läxa för framtida vägledning. Att om någon gång samma saker händer igen så vet vi nu vad vi ska göra. Vi får gå till Jesus och be om hans hjälp.

Rom.8:34 Vem är den som fördömer? Kristus Jesus är den som har dött, ja, än mer, den som har blivit uppväckt och som sitter på Guds högra sida och ber för oss.

Men ibland fastnar vi i besvikelse och depression som följer med det. Det är viktigt för oss, Kristi efterföljare, att vi inte dröjer kvar i de känslorna. Det kommer att fånga oss och hålla oss nere. Vi kanske erkänner de negativa känslorna, men vi omfamnar dem inte för att stanna. Vi håller huvudet ovanför vattnet och ber Jesus, Fridsfursten, om hopp och tröst.

Dessutom måste vi förlåta oss själva också. För vi tenderar mest att skylla oss själva när vi misslyckas. Och innan vi vet ordet av har bitterhet och depression redan smugit sig in i våra hjärtan.

Så ger mer nåd till dig själv. Troshjältar som David och Abraham hade också misslyckats under sina liv. Och du är inget undantag. Men nu är det dags att vända tillbaka igen och tro att Gud är trofast och mäktig att fullborda det han har startat i dig.

1 Tess.5:24 Trofast är han som har kallat er, han skall också utföra sitt verk.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén