goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Han gläder sig över dig

Knappast någon vers i hela Skriften sammanfattar Guds hjärta för hans folk bättre än Sefanja 3:17”Herren din Gud bor i dig, en hjälte som frälser. Han gläder sig över dig med lust, han tiger stilla i sin kärlek, han fröjdas över dig med jubel.”

”Herren din Gud bor i dig,” – ta en stund att tänka på detta faktum. Gud är inte långt borta; i själva verket är han med dig just nu. Om du är en kristen, bor hans Ande inom dig.
Psaltaren 139:7 säger: ”Vart kan jag gå för din Ande, vart kan jag fly för ditt ansikte?” Guds närvaro är med dig just nu. Han är bor i dig.

Han är ”en hjälte som frälser”. Som troende har du inte blivit frälst av dig själv, utan genom Jesu ödmjuka, kärleksfulla offer. Om du har bekänt din tro på Kristus, är du hans för evigt och ingenting kan ta bort din frälsning. Gläd dig över honom i dag; Gud den allsmäktige har kommit för dig, och du har nu inget att frukta.
Frälsningen är din i honom; du är ett Guds barn.

”Han gläder sig över dig med lust.Att glädjas över dig betyder att glädjas över den du är. Tror du att Gud gläds åt den du är? Världen handlar om att övertyga dig om att du inte är något att glädjas åt. Din fiende pekar ständigt på saker du gör fel och försöker övertyga dig om att du inte är älskvärd – att du är värdelös. Men Bibeln säger att Gud kommer att glädja sig över dig med glädje. Guds kärlek till dig visade sig genom hans Sons död, och det finns inget du kan göra för att ändra Guds kärlek. Han gläds över dig idag.

”Han tiger stilla i sin kärlek.” Hur ofta låter du Gud göra detta? Hur ofta tar du dig tid att låta honom lugna ditt liv med sin kärlek? Detta är hans löfte, men som alla andra gåvor måste det tas emot.
Hans önskan är att ge en lugn frid till stress och oro i din värld. Du har Guds frid tillgänglig för dig varje gång du är villig att överlämna ditt hjärta och fyllas av hans närvaro.

”Han fröjdas över dig med jubel.” Att jubla över dig betyder att visa eller känna upprymdhet eller jubel, som ett resultat av en framgång. Vet du att Gud ser dig som en framgång?
Skriftens berättelse är att Gud skapade mänskligheten i syfte att ha gemenskap med oss. Han förlorade den perfekta gemenskapen när mänskligheten valde synden framför honom, och han har arbetat för att återställa den sedan dess.
Med Jesu död är förbannelsen bruten, vår synd är betald och vi kan nu vandra i ett återställt förhållande med Gud. Gud har nu det han har längtat efter hela denna tid – dig.
Han jublar över dig eftersom det inte finns något mellan dig och honom.

Visst har vi anledning att vara tacksamma idag!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén