goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Vänner

Den störste mannen i historien hette Jesus, hade inga tjänare, men de kallade honom Mästare. Hade ingen examen, men de kallar Honom Lärare. Hade inga mediciner, men de kallade honom helare. Han hade ingen armé, men kungar fruktade honom. Han vann inga militära strider, men han erövrade världen. Han begick inget brott men de korsfäste honom. Han begravdes i en grav, men han lever idag.

Jesus är din vän.

En vän accepterar dig som du är. En vän gillar att umgås med dig. Att vara en vän till Gud innebär tro på Gud och intimitet med Gud som är tillgänglig även idag för dig och mig genom en personlig relation med Jesus Kristus. Att bli en vän med Jesus börjar med en kärlek till Gud genom Kristus Jesus. Endast kärlek kan producera kärlek i gengäld.

Tacka Gud för att han har förändrat vår status som ”tjänare” till ”vänner” genom tro på sin Son Kristus Jesus.

Han kallar dig sin vän.

”Jag kallar er inte längre tjänare, eftersom tjänaren inte vet vad hans herre gör. Vänner kallar jag er, ty allt vad jag har hört av min Fader har jag låtit er veta.”
(Johannes evangelium kap.15 vers 15-16)

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén