goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Vinnare

Vem vill inte vinna? Redan barnet kämpar för att vinna, komma först. Det ligger inte i vår mänskliga natur att välja sista platsen, nej vi vill gärna ligga i framkant.

Kampen för framgång och pengar, vilket ofta förknippas med lycka, blir inte mindre ju högre upp i åren vi kommer. Pensionsförsäkringarnas utveckling upptar mångas intressen.

Jesus varnar oss för fokusering på denna tidens rikedomar och framgångar. Han vet att vi, i oss själva, inte kan hantera dem så bra. Därför råder han oss att se lite längre, än bara hur detta livet ska te sig.

Jesus säger: Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen, men måste betala med sitt liv?
(Detta kan du läsa i Bibeln; Lukas evangelium, kap.9, vers 25)

Det kommer en evighet, när vi lämnar detta livet, vare sig vi tror det eller ej. Om vi bara intresserar oss för ”jord och värld” så kommer vi att få betala priset för det också. I värsta fall förlorar du ditt liv.

Om du däremot vill ta emot den gåva av evigt liv som Gud av nåd ger till var och en som tror på Jesus, då kommer även detta liv att få sitt rätta ”värde”.

Du kan be till Jesus och ta emot honom i ditt liv.

Du kan be så här:
Gud, nu kommer jag till dig.
Tack för att Du älskar mig, precis som jag är.
Jesus, jag tror att Du är Guds Son,
och att Du dog och uppstod för mig.
Tack för att Du tog mitt straff på korset.
Förlåt mig alla mina synder.
Nu öppnar jag mitt hjärta
och tar emot Dig som min Herre och Frälsare.
Tack Fader i himlen för att jag nu är ditt barn.
Amen

Tag kontakt med någon du känner som är kristen och som du har förtroende för. Då kan du få hjälp och tips om hur du går vidare och vårdar din tro.

Försök att läsa Bibeln regelbundet och fortsätt att be och samtala med Jesus. Det gör att du blir trygg i din tro. På så sätt får du också lära känna Jesus allt mer. (Om Jesus kan du läsa i Nya Testamentet i Bibeln.)

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén