goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Allting nytt

Jesus säger: ”Se, jag gör allting nytt.”
Bibeln: Uppenbarelseboken kap.21, vers 5 Detta är ord tagna ur bibelns sista bok, och i sammanhanget så beskriver versen att Gud gör allt nytt. Han skapar en ny himmel och en ny jord.

Detta talar om framtiden, men denna vers talar även till dig och mig idag. Guds ord till oss är; Jag vill göra ditt liv nytt och fräscht, Vill du ta emot det???

Även om det ser mörkt ut, även om inte du ser någon väg ut, även om inte dina tankar förstår eller ens ditt hjärta kan greppa det, så finns det EN som förstår, EN som vet och EN som kan!

”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp. Ni skall kalla på mig och komma och be till mig, och jag skall höra er. Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta Ty jag skall låta er finna mig, säger HERREN.”
Bibeln: Jeremia kap.29, vers 11-14

Du kan be till Jesus och ta emot honom i ditt liv.

Du kan be så här:
Gud, nu kommer jag till dig.
Tack för att Du älskar mig, precis som jag är.
Jesus, jag tror att Du är Guds Son,
och att Du dog och uppstod för mig.
Tack för att Du tog mitt straff på korset.
Förlåt mig alla mina synder.
Nu öppnar jag mitt hjärta
och tar emot Dig som min Herre och Frälsare.
Tack Fader i himlen för att jag nu är ditt barn.

Amen

Tag kontakt med någon du känner som är kristen och som du har förtroende för. Då kan du få hjälp och tips om hur du går vidare och vårdar din tro.

Försök att läsa Bibeln regelbundet och fortsätt att be och samtala med Jesus. Det gör att du blir trygg i din tro. På så sätt får du också lära känna Jesus allt mer.
(Om Jesus kan du läsa i Nya Testamentet i Bibeln.)

——————————————————————-

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén