goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Allt är färdigt

”Se Guds Lamm som borttager världens synd” sa Johannes Döparen då han såg Jesus komma gående på stranden till Jordan, där Johannes döpte människor till bättring och omvändelse. Joh.1:29
Detta var och är det centrala budskapet i Bibeln – Jesus är Guds Lamm som offrades för vår försoning och nu är allt FÄRDIGT.

I liknelsen om kungasonens bröllop och faderns inbjudan till bröllopet sägs: ”Himmelriket är som en kung som höll bröllop för sin son. Han sände ut sina tjänare för att kalla de inbjudna till bröllopet, men de ville inte komma. Då sände han ut andra tjänare och befallde dem att säga till de inbjudna: Min måltid är redo, mina oxar och gödkalvar är slaktade och allt är färdigt. Kom till bröllopet! Matt.22:2-4

När Jesus dog på korset utropade han: ”Det är fullbordat”  Joh.19:30 Då var Guds frälsningsverk färdigt och döden kunde inte behålla honom utan Gud uppväckte honom från de döda och vägen hem till Gud var då helt öppen för var och en som vill tro på Jesus.

Sonen är utstrålningen av Guds härlighet och hans väsens avbild, och han bär allt med sitt mäktiga ord. Och sedan han fullbordat en rening från synderna sitter han nu på Majestätets högra sida i höjden. Hebr.1:3

Jesus sa: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.” Joh.14:6

”Men Gud som är rik på barmhärtighet har älskat oss med så stor kärlek, även när vi ännu var döda genom våra överträdelser, att han har gjort oss levande med Kristus. Av nåd är ni frälsta! Han har uppväckt oss med honom och satt oss med honom i den himmelska världen, i Kristus Jesus, för att i kommande tider visa sin överväldigande rika nåd genom godhet mot oss i Kristus Jesus. Av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva. Guds gåva är det, inte på grund av gärningar för att ingen ska berömma sig. Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesutill goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem. Ef.2:4-10

Ingenting kan läggas till eller dras ifrån utan ALLT ÄR FÄRDIGT!

Välkommen att vara med!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén