goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Gå och berätta

Det var inte lätt för Johannes Döparen att förstå varför han inte kunde fortsätta med sitt uppdrag att berätta för alla människor om behovet av omvändelse och bättring. Helt plötsligt hade han nämligen blivit fängslad och satt nu i den mörka fängelsehålan. Det har ofta ett pris att stå upp för sanningen och vara trogen sin livsuppgift.

Och när mörkret omkring honom också ville tränga in i honom gjorde Johannes det enda rätta, han sände bud till Jesus.
Matt.11:2-3 Johannes fick i fängelset höra talas om Kristi gärningar. Han sände då bud med sina lärjungar och frågade honom: ”Är du den som skulle komma? Eller ska vi vänta på någon annan?”

Vad gjorde Jesus då? Blev han besviken på Johannes? Nonchalerade Jesus hans fråga? Nej, Jesus sände bud till Johannes!

Matt.11:4-5 Jesus svarade dem: ”Gå och berätta för Johannes vad ni hör och ser: Blinda ser, lama går, spetälska blir rena, döva hör, döda uppstår och fattiga får höra glädjens budskap.

Precis så är det för oss idag också! Om vi inte förstår vår livssituation, varför saker och ting inte´utvecklat sig som vi trodde, när hälsa och krafter tas ifrån oss och människor kanske vänder ryggen till oss så får vi sända bud till Jesus i bön.

Vi får berätta för Jesus hur vi känner det och han har lovat att svara oss genom att berätta för oss om hur mycket vi är älskade av Honom och påminna oss om vad Han vill och kan göra ännu idag.

Så kan vi få fortsätta att berätta för andra om vem Jesus är och vad han vill och kan göra!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén