goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Känna Jesus

”Jag vill lära känna Kristus – ja, att känna kraften i hans uppståndelse och deltagande i hans lidanden och bli lik honom i hans död.” Fil 3:10

Paulus, Jesu apostel, satt i fängelse när han skrev sitt brev till Filipperna. Han hade tjänat Gud i många år och under sin tid i tjänsten har han upplevt tecken och under, extraordinära helande, mirakel, övernaturliga försörjningar och räddning.

Men ändå förklarade han i Filipperbrevet 3:10: ”Jag vill lära känna Kristus.”

Visst, efter alla sina upplevelser, kan vi säga att Paulus redan kände Jesus. Men Paulus hade fortfarande en önskan att ännu mer lära känna Jesus, vilket betyder att vi aldrig kan få nog av vår Herre och Frälsare. Att känna Honom är oändligt och vi kan aldrig nöja oss med den kunskap vi har om Honom idag.

För det finns fortfarande mer.

Så om vi känner oss lite torra, om vi tycker att vi inte riktigt känner Jesus som vi vill , så får vi be Gud att förnya vårt hjärta och våra sinnen. Vi får tillåta honom att fräscha upp vår kärlek till Jesus eftersom han är vår första kärlek.

Det finns mer i Honom.

Jesus själv lovade sina lärjungar att Hjälparen, den Helige Ande skulle komma till dem när Jesus återvänt till himlen.

Joh.15:26 Men när Hjälparen kommer som jag ska sända er från Fadern, sanningens Ande som utgår från Fadern, då ska Han vittna om mig.

Joh.16:13-14 Men när han kommer, sanningens Ande, då ska han leda er in i hela sanningen. Han ska inte tala av sig själv utan bara tala det han hör, och han ska förkunna för er vad som kommer att ske. Han ska förhärliga mig för han ska ta av det som är mitt och förkunna för er.

Låt oss öppna för den Helige Ande i våra liv. Han uppenbarar Jesus för oss i Ordet och bönen.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén