goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Herden söker

”Vad tror du? Om en man äger hundra får, och en av dem vandrar bort, kommer han då inte att lämna de nittionio på kullarna och gå för att leta efter den som vandrade bort? Och om han hittar det, sannerligen säger jag er, han är gladare över det enda fåret än över de nittionio som inte vandrade iväg. På samma sätt vill inte din Fader i himlen att någon av dessa små ska gå under.” Matteus 18:12-14

Jesus är vår store herde. Han bryr sig om oss precis som herden i liknelsen ovan. Han letar efter oss i vår vandring och leder oss försiktigt tillbaka till rätt väg.

Berättelsen skildrar också den stora kärlek Jesus har till oss. Han är angelägen om var och en. För även om en av oss skulle komma bort från honom skulle han lämna de nittionio för att ta hand om den enda.

Det betyder inte att Han försummar de andra (eftersom de redan är väl omhändertagna på sin säkra plats). Han visar bara att hans kärlek är till för alla.

Dessutom visar han hur hans kärlek inte förbiser ”en enda” utan söker istället efter den.

Och idag säger Gud till dig att du är den enda. Du är den han bryr sig om och som han obevekligt skulle söka efter tills du ger hela ditt hjärta till honom.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén