goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Livets bröd

Den här tiden är det aktuellt för många att äta julbord, kanske flera gånger dessutom. Situationen ser annorlunda ut för de allra flesta på vår jord, tyvärr. Många svälter och lider medan ett fåtal har överflöd. Så var det inte menat.

Det verkliga behovet hos oss människor är dock större än bara fysisk föda.

Guds bröd är det bröd som kommer ner från himlen och ger världen liv. De sade till honom: Herre, ge oss alltid det brödet! Jesus svarade: Jag är livets bröd. Den som kommer till mig skall aldrig hungra, och den som tror på mig skall aldrig någonsin törsta.” Joh 6:33-35

Jesus presenterade sig själv som ”Livets bröd” och att den som kommer till honom aldrig kommer att hungra. Men vad betyder det?

När Jesus förklarade sig vara livets bröd, menar han att han är mänsklighetens basföda. På Jesu tid var bröd människornas basföda. Det var den huvudsakliga maten som åts och den huvudsakliga energikällan.

Så när Jesus säger att han är ”livets bröd” menar han att han är vår själs basföda. Vi behöver honom eftersom han är källan till vårt liv och energi. Han är den enda som tillhandahåller och tillgodoser nödvändiga ”näringsämnen” för våra själar. Utan Honom svälter vi och dör så småningom.

Så kom idag till Livets bröd. I Honom kommer du att finna just det du behöver.

Joh 6:58 Detta är det bröd som har kommit ner från himlen. Det är inte som det bröd fäderna åt och sedan dog. Den som äter detta bröd skall leva i evighet.”

Jes.55:2-3a Varför ger ni ut pengar för det som inte är bröd, era inkomster för det som inte kan mätta? Hör på mig, så skall ni få äta gott och njuta av utsökt mat. Böj ert öra hit och kom till mig! Hör, så får er själ leva!

5 Mos.8:3 Han ödmjukade dig och lät dig hungra, och han gav dig manna att äta, en mat som varken du eller dina fäder kände till, för att han skulle lära dig förstå att människan lever inte bara av bröd, utan av allt som utgår från Herrens mun.

När Jesus får komma in i våra hjärtan och liv delar han sig själv, gemenskapen och det eviga livet med oss.

Upp.3:20 Se, jag står vid dörren och klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén