goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Frid i en orolig tid

Idag, och alla dagar, får vi tänka på att det finns en frid som överträffar allt vi kan förstå och som är tillgänglig för oss.
I Filipperbrevet 4:5-7 säger Bibeln oss: ”Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. Då skall Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus”.

Alltså, när vi i bön och åkallan tackar Gud, behöver vi inte vara oroliga för någonting. Och när vi gör detta, kommer Guds frid som överträffar vårt förstånd att bevara våra hjärtan och tankar.

Tänk på berättelsen i Johannes 20:19-21, när lärjungarna var samlade i rädsla, eftersom deras Herre, deras kung just hade blivit avrättad på korset och de visste inte vad som skulle hända härnäst. Då kom Jesus, genom deras låsta dörrar, och hans hälsning till dem i deras stund av oro och rädsla var: ”Frid vare med er.”

Ett annat namn för Jesus är Fridsfursten. Han är fursten i ett rike som kallas frid, och att det han gjorde var att han banade väg för detta rike som han vann seger genom sin död och sin uppståndelse. Och han sa, till sina lärjungar och till oss, kom in i min rike av frid.

En frid som överträffar vårt förstånd betyder inte att vi slipper bekymmer och att allt kommer i ordning. Nej, det överträffar faktiskt allt detta.
Friden som kommer från himlen är Guds närvaro och den förändrar allt.

Det finns en frid som överträffar vårt förstånd och som är tillgänglig för oss, oavsett vilken situation vi än känner att vi gömmer oss i. Om vi har ångest eller rädsla och inte vet vad som kommer att hända härnäst, precis som lärjungarna, så kommer Jesus in i vår situation och ’öppnar upp för oss fridens rike som överträffar vårt förstånd.

Allt vi behöver göra är att ta honom i handen och lita på honom och den förvandlande friden genom Jesus kommer att börja förändra vår verklighet.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén