goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Vilken vän jag fann

Förtrösta på Herren av hela ditt hjärta och lita inte på ditt eget förstånd.” (Ordspråksboken 3:5)

Herren är min styrka och min sköld; på honom litar mitt hjärta, och jag får hjälp; mitt hjärta jublar, och med min sång tackar jag honom.” (Psalm 28:7)

Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud; tro också på mig.” (Johannes 14:1)

Gud är trofast och vi kan lita på honom med våra hjärtan! Vi är inte gjorda för att leva våra liv skilda från honom. Om vi upptäcker att dagarna har gått och vi inte har lagt våra hjärtan i hans händer, finns det goda nyheter.

Ju mer vi säger ja till att lita på Guds riktning och ledning för vårt liv, desto djupare kommer vi att känna hans frid. När vi litar på Guds kärleksfulla hand kan vi jubla och tacka Honom för att Han kommer att leda oss och hjälpa oss.

Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa” säger Jesus till lärjungarna i Joh.14:27

Den Helige Ande sändes för att hjälpa oss att vandra tillsammans med Jesus.
Och jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan Hjälpare, som alltid skall vara hos er, sanningens Ande, som världen inte kan ta emot. Ty världen ser honom inte och känner honom inte. Ni känner honom, eftersom han förblir hos er och skall vara i er. Jag skall inte lämna er faderlösa, jag skall komma till er”. Joh.14:16-18

Låt oss bjuda in honom närmare idag!

”Vilken vän jag fann, närmre än en broder
Du har rört vid mig likt ingen här på jorden

Jesus, Jesus
Jesus, vän för evigt

Vilken dyrbar skatt, I hoppet jag nu äger
Låt det aldrig ske att vi går skilda vägar

Jesus, du är den skönaste,
Jesus, du är underbar,
Ditt namn är upphöjt över alla andra namn,
Du är underbar, du är här”

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén