goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Du tillhör Honom

Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. Vad min Fader har gett mig är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Faders hand. Jag och Fadern är ett.” (Johannes 10:27-30)

Du tillhör Jesus! Tro på Guds löfte att han aldrig kommer att lämna eller överge dig. Jesus säger till lärjungarna att han kommer att vara med dem till tidens slut. ”Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut.” (Matt.28:20b)

På grund av hans seger på korset har vi blivit inympade i hans familj.

Ef 2:19 Alltså är ni inte längre gäster och främlingar utan medborgare tillsammans med de heliga och tillhör Guds familj.

1 Joh.3:1-2 Se, vilken kärlek Fadern har skänkt oss: att vi får kallas Guds barn, och det är vi också. Världen känner oss inte, därför att den inte har lärt känna honom. Mina älskade, vi är nu Guds barn, och vad vi skall bli är ännu inte uppenbarat. Men vi vet att när han uppenbaras, kommer vi att bli lika honom, ty då får vi se honom sådan han är.

Du kan själv tro på denna sanning idag och genom detta får du leva ditt liv med Kristus och lita på att du vilar i Guds omsorg oavsett vad som händer.

Att lita på och tro på Guds hand i vårt liv ger det självförtroende vi behöver för att fullfölja de planer han har för oss. Det hjälper oss att springa de lopp som är värdiga vår kallelse, och inte se åt höger eller vänster för att få bekräftelse från andra.

Vi får se i Faderns ögon, om och om igen, för att bli påminda om vem som går vid vår sida.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén