goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

I rätt tid, på rätt plats

Har du tänkt på Ester, som det berättas om i Bibeln? I sista minuten vändes historien upp och ner, och det judiska folket räddades genom ett hjältedåd av drottning Ester, som insåg att hon var på rätt plats i rätt ögonblick för att ändra ödet för det judiska folket. Istället för att judarna förgjordes som den onde Haman planerat så räddades judarna genom Esters modiga agerande.

På samma sätt kan du och jag idag få göra skillnad för både vår omgivning och människor längre bort. Vi får lita på att Gud har gett oss var och en speciella uppgifter i den tid vi lever och där vi är.

Det kanske inte verkar så stort och avgörande i andra människors ögon men om vi är trofasta i bön och förbön, omtanke, vänlighet och generositet så säger Bibeln att Gud ser till våra hjärtan och lönar trofasthet.

Även i tider av osäkerhet kan vi lita på att Guds suveräna plan fungerar, och han kommer att vägleda oss på den väg som Han har planerat.
Ps.23:3 Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull
Ps.139:10 skall också där din hand leda mig och din högra hand fatta mig.

När vi funderar på vår unika resa, får vi komma ihåg att vi, liksom Esther och alla andra, föddes för en tid som denna. Vi får ha Esters perspektiv och låta Gud avslöja syftet som han har utformat specifikt för både dig och mig.

Vi får vara modiga, lita på Guds timing och så påverka världen omkring oss. Vi är här, i detta ögonblick, för ett gudomligt syfte.
Så stort!

Jer 29:11 Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén