goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Faderns kärlek

Hur kan man finna styrkan att fortsätta och få modet att möta varje dag och kunna äga den frid som överträffar allt förstånd? Jo, i vår himmelske Faders osvikliga kärlek.

Vad säger Bibeln:
”Herrens nåd är det att det inte är ute med oss, ty det är inte slut med hans barmhärtighet. Den är var morgon ny, ja, stor är din trofasthet. Herren är min del, det säger mig min själ, därför står mitt hopp till honom. Herren är god mot dem som väntar på honom, mot den själ som söker honom. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från Herren.” Klagovisorna 3:22-26

I de mörkaste stunderna, när hoppet verkar avlägset, kan vi finna tröst i vetskapen om att vår himmelske Faders kärlek är orubblig. Hans medkänsla är ny varje morgon, en ny ström av nåd för att upprätthålla oss genom varje dag.

Det är viktigt att komma ihåg att det är okej att sörja, att erkänna smärtan och svårigheterna. Men vi får inte låta vårt hjärta förtäras av förtvivlan, ty Herren är vår del, vår egen arvedel. I Honom finner vi allt vi behöver. Han är nog, och hans kärlek är mer än tillräcklig för att bära oss genom alla prövningar.

Vi får ta en stund att andas. Andas in Guds löften och andas ut bördorna som tynger vårt hjärta. När vi gör det, kan vi finna vila i hans närvaro, i vetskap om att han håller varje del av vårt liv i sina dugliga händer. Vi är inte ensamma.

Mitt i ovissheten, får vi lita på att Gud gör allt till vårt bästa. Även när vägen framåt verkar oklar, lyser Hans kärlek upp vägen. Vi är omhuldade, sedda och djupt älskade av universums Skapare.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén