goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Känn ingen oro

Tänk om vi kunde oroa oss mindre och istället finna tröst i vetskapen om att vi hålls i en trofast Guds kärleksfulla händer.

Vad säger Bibeln:
Vem av er kan med sitt bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd? Om ni inte ens förmår så lite, varför bekymrar ni er då för allt det andra?” Lukas 12:25-26

Dessa ord ekar genom tiderna och uppmanar oss att släppa bördan av ångest och anförtro våra liv i händerna på den som håller universum i sitt grepp. Vår himmelske Fader, som känner till antalet hårstrån på våra huvuden, är väl förtrogen med våra behov och önskemål.

Oro, även om det är en naturlig reaktion, tär på vår energi, hindrar vår glädje och distraherar oss från det överflödiga liv som Gud har förberett för oss. Låt oss fokusera vår blick istället på den som klär fältens liljor och matar sparvarna.
Hur mycket mer kommer han inte att bry sig om oss, vi som är hans älskade barn?

Det är en uppmaning till tro, en inbjudan att kapitulera. När vi släpper våra bekymmer ger vi plats för förtroendet att blomstra.
Vi erkänner att Guds planer för oss är goda, även när omständigheterna verkar osäkra. I varje situation arbetar han för vårt bästa och för hans ära.

Låt oss byta ut oro mot tillbedjan. Låt oss lyfta upp våra bekymmer inför Herren i bön och släppa dem sedan, i förvissning om att han är trofast att ge, skydda och vägleda. Vi får låta hans frid, som övergår allt förstånd, bevara vårt hjärta och vårt sinne i Kristus Jesus.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén