goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Trygghet

Vi växer upp och lär oss att stå på egna ben och försöker att inte behöva lita på andra så mycket. Detta har byggt upp en självständig karaktär inom oss. Det kanske inte är fel att göra det, men på så sätt blir vi mer beroende av oss själva än på Gud.

Men Gud skapade oss inte för oberoende. Han vill att vi skulle lita på honom. Och Gud säger till dig just nu att du inte behöver vara stark inför Honom.

Du kan släppa taget och låta Honom bära allt som du inte orkar bära. Det är inte bara din börda. Gud älskar dig, och hans plan för dig är god. Hans ok är milt, och hans börda är lätt.

”Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då ska ni finna ro för era själar, för mitt ok är milt och min börda är lätt.” (Matt.11:28-30)

Så kom till honom och lämna din börda. Du är trygg i honom.

”Med sina fjädrar täcker han dig, under hans vingar finner du tillflykt. Hans trofasthet är sköld och skärm.” (Ps.91:4)

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

1 Kommentar

  1. Elisabeth Fjellner februari 17, 2022

    Så skönt få lägga bekymren i hans hand. En stor trygghet att veta det.

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén