goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Allt detta andra

Jesus säger: Sök först Guds rike och hans rättfärdighet så ska ni få allt det andra också.
Detta kan du läsa i Matteus evangelium kap.6 vers 33

”Allt detta andra”, som Jesus talar om, har blivit det första och största i de flesta människors liv, eller hur? Vi jagar och söker efter det som vi tror ska ge oss mest lycka och framgång. När man blir gammal och sjuk då kan man börja tänka på Gud, resonerar många.

Jesus vänder på det hela och uppmanar oss att göra en omprio- ritering i våra liv. Tänk först på Gud, sök Gud först och se vilken förändring det kan bli i ditt liv! Guds rike och hans rättfärdighet är något som håller i med- och motgång, hälsa och sjukdom, liv och död.

Hur söker man då Guds rike? Hur kan man komma in i det riket? Bara genom att födas, förstås. Tron på Jesus, på hans död och uppståndelse i vårt ställe, ger oss nytt liv och barnaskap hos Gud och därmed medborgarskap i Guds rike.

Vi får/kan välja idag att söka det viktigaste, Guds rike och hans rättfärdighet, först. Jesus är både riket och rättfärdigheten personifierad. Livet med honom innehåller allt vad vi som människor innerst inne behöver både här och i evigheten.

När vi väljer Jesus först kommer vi att upptäcka att vi faktiskt får det andra också, på  köpet.

Du kan be till Jesus och ta emot honom i ditt liv.

Du kan be så här:
Gud, nu kommer jag till dig.
Tack för att Du älskar mig, precis som jag är.
Jesus, jag tror att Du är Guds Son,
och att Du dog och uppstod för mig.
Tack för att Du tog mitt straff på korset.
Förlåt mig alla mina synder.
Nu öppnar jag mitt hjärta
och tar emot Dig som min Herre och Frälsare.
Tack Fader i himlen för att jag nu är ditt barn.
Amen

Tag kontakt med någon du känner som är kristen och som du har förtroende för. Då kan du få hjälp och tips om hur du går vidare och vårdar din tro.

Försök att läsa Bibeln regelbundet och fortsätt att be och samtala med Jesus. Det gör att du blir trygg i din tro.

På så sätt får du också lära känna Jesus allt mer. (Om Jesus kan du läsa i Nya Testamentet i Bibeln.)

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén