goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Inget är omöjligt för Gud

Ibland hamnar vi i situationer, frivilligt eller ofrivilligt, där vi inte ser någon utväg. Känslan av desperation griper oss och vi vet inte hur vi ska komma upp på fast mark igen. Då får vi göra som författaren i Klagovisorna i Bibeln:

Jag åkallade ditt namn, Herre, längst nere i gropen.
Du har hört min röst, tillslut inte ditt öra
när jag ber om lindring och hjälp.

Du kom mig nära när jag åkallade dig, du sade: ”Frukta inte!”
Herre, du tar dig an min sak, du förlossar mitt liv.

(Klagovisorna 3:55-58)

Gud säger till dig nu, ”Jag kan befria dig ur din situation.
Det finns inget som är omöjligt för Mig.”

Gud kan lyfta dig upp även från de gropar du valde att falla i.
Han är full av nåd och kärlek.
Han är mäktig att rädda!
Han fördömer inte utan upprättar och återställer.

Spring in i hans famn och känn hans varma välkomnande.

Och han stod upp och gick till sin far. Medan han ännu var långt borta, fick hans far se honom och förbarmade sig över honom. Fadern skyndade emot honom, föll honom om halsen och kysste honom (Luk.15:20)

Jag väntade ivrigt på Herren, och han böjde sig till mig och hörde mitt rop. Han drog mig upp ur fördärvets grop, ur den djupa dyn. Han ställde mina fötter på en klippa och gjorde mina steg fasta. (Ps.40:2-3)

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén