goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Gud banar en väg

”Se, jag gör något nytt. Redan nu visar det sig. Märker ni det inte? Jag skall göra en väg i vildmarken och strömmar i öknen.” – Jesaja 43:19

Idag vill Gud att vi ska veta att han kommer att skapa en väg för oss, var och en, där det inte verkar finnas någon väg. Även i våra tuffaste situationer, kan vi tacka Gud för att han har allt i sin hand.

Även när våra ögon inte kan se allt, arbetar han på våra vägnar. Han har en plan och ett syfte med vad vi än möter. När det verkar som om det är omöjligt för oss att hitta vägen framför oss, kommer Gud att bana en väg.

Ps 37:5 Överlämna din väg åt Herren, förtrösta på honom, han skall göra det.

I varje till synes hopplös situation lyser Guds kraft som störst. Det är när vi inte kan se en utväg som vi lär oss att inte lita på oss själva utan på Gud. Det är inte våra egna förmågor eller något vi har som kan hjälpa oss, utan det är Guds nåd och kärlek som kan föra oss igenom.

Han kan göra en väg genom vildmarken och få strömmar att flöda fram, vilket ger hopp även i de mörkaste stunderna i våra liv.

Han älskar oss och har omsorg om oss, – alltid!

Jes.41:10 Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om, ty jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig jag uppehåller dig med min rättfärdighets högra hand.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén