goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Gud är god

Låt Guds godhet vara ditt ankare, din källa till hopp och din anledning att fortsätta gå framåt i tro.

Vad säger Bibeln?
Hur stor är inte din godhet, som du förvarar åt dem som fruktar dig och som du i människors åsyn visar dem som flyr till dig. Du tar dem i ditt ansiktes beskydd mot människors sammansvärjning. Du gömmer dem i din hydda undan elaka tungor.” Psalm 31:20-21

Det finns en tråd som väver sig igenom varje kapitel i livet – tråden om Guds godhet. Låt orden i Psaltaren 31:20 etsas in i ditt hjärta: ”Hur stor är inte din godhet, som du förvarar åt dem som fruktar dig och som du i människors åsyn visar dem som flyr till dig.

Hans godhet mäts inte med jordiska normer; den är stor, överfull och skräddarsydd för dig.

Hans kärlek till dig är orubblig, och hans önskan att välsigna dig går utöver vad du kan förstå. Även i stunder av osäkerhet förblir hans godhet orubblig. Han längtar efter att skänka sina välsignelser över dig, inte i hemlighet, utan inför allas åsyn.

Pausa en stund och reflektera över det goda du redan har upplevt. De besvarade bönerna, de oväntade glädjeämnena, ögonblicken av gudomlig försörjning – de är alla ett bevis på hans överflödiga godhet. Och här är den vackra sanningen: det du har sett hittills är bara en glimt. Det finns mer godhet som väntar på dig, fler välsignelser som han längtar efter att utgjuta.

Hans godhet är inte beroende av dina omständigheter; det är rotat i hans natur. När du tar din tillflykt till honom får du uppleva hans godhet på sätt som överträffar dina förväntningar.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén