goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Skatter i mörkret

Bibeln talar på ett mycket ärligt sätt om hur människans situation i livet är.

Pred.11:8 Om en människas år blir många, må hon glädja sig under dem alla och komma ihåg att det blir många mörka dagar. Allt som kommer är förgängligt.

Alla vi som har levt en stor del av vårt liv har upplevt att det kommit många mörka dagar och nätter. Men vi har också upplevt det kung David skriver i herdepsalmen:

Ps.23:4 Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig. Din käpp och stav, de tröstar mig.

Vi kan också vittna om att när vi själva försatt oss i en svår och mörk situation så har Herren ändå varit där och lyst upp för oss.

Ps.139:11-12 Om jag säger: ”Må mörker falla över mig och ljuset bli natt omkring mig”, så är inte mörkret mörkt för dig, natten skall lysa som dagen och mörkret vara som ljuset.

Jes.9:2 Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus, över dem som bor i dödsskuggans land skall ljuset stråla fram.

Guds löfte till oss är att även i mörkret finns det skatter som väntar på att upptäckas!

Jes.45:3 Jag skall ge dig skatter som är dolda i mörkret och hemliga rikedomar, för att du skall inse att jag är Herren, som kallar dig vid ditt namn, jag, Israels Gud.

Ibland har vi svårt att se löftesstjärnorna när allt går bra och vi inte saknar något. Då kan själva mörkret, prövningar och motgångar, ge oss en uppenbarelse om vem Jesus är och vad han betyder för oss.

2 Sam.22:29 Ty du, Herre, är min lampa, Herren gör mitt mörker ljust.

Vi får vända oss till Ordet och se vad Herren lovat oss och uppleva att morgonstjärnan går upp i våra hjärtan, hur mörkt det än är för tillfället.

2 Petr.1:19 Så mycket fastare står nu det profetiska ordet för oss, och ni gör rätt i att hålla er till det som till ett ljus som lyser på en mörk plats, tills dagen gryr och morgonstjärnan går upp i era hjärtan.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén