goda tankar

Gud har goda tankar om varje människa, dig också!

Himlens medborgare

Vi är medborgare i himlen. Vi får låta vårt hjärta svämma över av glädje, i vetskap om att vi tillhör ett evigt rike där Kristus regerar. I vårt jordeliv är det lätt att bli intrasslad i den här världens bekymmer. Ändå är vi som är efterföljare till Jesus Kristus kallade att komma ihåg att vårt medborgarskap är i himlen. Och vi väntar ivrigt på vår Frälsare därifrån, Herren Jesus Kristus.
Men vi har vårt medborgarskap i himlen, och därifrån väntar vi Herren Jesus Kristus som Frälsare.” Fil3:20

Hoppet om hans återkomst: Som medborgare i himlen är vi förankrade i hoppet om Kristi återkomst. ”medan vi väntar på det saliga hoppet: att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus ska träda fram i härlighet” Titus 2:13
Denna förväntan bör fylla vårt hjärta med glädje och förväntan när vi ivrigt ser fram emot dagen då varje tår kommer att torkas bort och allt kommer att göras nytt.

Att fästa våra tankar på det som finns där ovan: Kol 3:2 Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden uppmuntrar oss att inrikta oss på saker där ovan, inte på jordiska ting. Som himlens medborgare ska du och jag odla ett himmelskt tänkesätt och prioritera eviga värden framför tillfälliga nöjen. När vårt hjärta är fäst vid Kristus och hans rike, finner vi tröst, frid och mening, även mitt i livets utmaningar.

Att leva med mening: 1 Tess 5:4- 6 ”Men ni, bröder, lever inte i mörker så att den dagen kan överraska er som en tjuv. Ni är alla ljusets barn och dagens barn. Vi tillhör inte natten eller mörkret.  Låt oss därför inte sova som de andra utan hålla oss vakna och nyktra” uppmanar till att vara vaksamma, för Herrens dag kommer som en tjuv om natten. Förväntan på Kristi återkomst bör inspirera oss att leva ett rättfärdigt liv och att dela evangeliet med andra. Som Kristi ambassadör får vi återspegla hans kärlek och sanning till en värld i behov
av hans kärlek och nåd.

Låt oss leva som medborgare i himlen med en ivrig förväntan på Kristi återkomst. Må våra liv präglas av hopp och tillbedjan, vilket återspeglar vår Frälsares förvandlande kraft. När vi blickar uppåt och framåt, låter vi vårt hjärta svämma över av glädje, i vetskap om att vi tillhör ett evigt rike där Kristus regerar.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 goda tankar

Tema av Anders Norén